Inför ditt köp av gamingstol

Vi spenderar tusentals timmar varje år framför våra datorer. Är du gamer och spelar mycket på datorn så är det väldigt troligt att tiden du spenderar framför din dator förmodligen nästan är dubbla mot vad den normala personen gör. Att sitta i en stol under flertal timmar kan bli väldigt skadligt i längden och man kan rätt lätt få nack- och ryggbesvär. Det är därför det är så otroligt viktigt att man faktiskt har en bra stol för att minimera den skadan man faktiskt kan få utav för mycket sittande framför datorn. I den här artikeln kommer vi komma med lite tips och tricks på vad du ska tänka på när du ska köpa din första eller sista gaming stol. Detta är ingen recension eller bäst i test utan vi listar endast några av de punkterna man bör tänka på innan man införskaffar sig en gamingstol. Häng med!

Kriterier

Vi har valt att utgå ifrån följande 4 punkter som vi tittar på innan vi bestämmer oss för att slå till på en gamingstol.

  • Pris
  • Material och klädsel
  • Ergnomi
  • Utseende

Pris

När  det kommer till kostnad för en kontorsstol eller gamingstol så bör du tänka på att detta är en produkt du kommer använda dagligen. Priset per timme kommer alltså bli väldigt lågt när man tänker så. Du bör absolut fundera ut en budget innan du slår till. Vi rekommenderar att man åtminstone räknar med att lägga lite mer än två tusen för att kunna hitta en stol som faktiskt håller och som är skonsam mot både rygg och nacke. Det finns givetvis grymma stolar i dom högre prisklasserna men den är inte alltid nödvändigt att fläska på bara för att man kan.

Material och klädsel

Det kan vara väldigt bra att tänka på att du kommer spendera flera timmar i din gamingstol och du gynnas utav att satsa på ett tyg som är luftigt och enkelt att rengöra om olyckan väl skulle vara framme. Vi brukar rekommendera att man tittar på PU-tyg eller PVC-läder då vi själva haft bäst erfarenhet utav dessa material. Det finns även stolar i riktigt läder men då brukar prislappen springa iväg och vi tycker absolut inte att det är någon nödvändighet för dig.

Ergonomi

Detta är kanske något av de viktigaste punkterna i hela listan, ergonomi. Du vill ha möjligheten att ställa in din stol perfekt för just din kropp. Vi är alla olika när det kommer till längd och bredd och det är omöjligt att försöka skräddarsy en datorstol för varje människa från grund. Det är därför det är så viktigt att stolen har möjlighet att kunna justeras efter varje kropp och att du har ett flertal alternativ när det kommer till justeringsmoduler. Som tur är så har i princip varje stol du kan hitta på marknaden som kostar mer än tusen tillgång till ett flertal justeringsmoduler så det bör vara problemfritt. Något som vi verkligen rekommenderar är att stolen har ett nackstöd som fungerar bra då detta ofta är ett område man kan få problem med vid för långa sessioner vid datorn.

Utseende

Sist men inte minst så kommer vi till utseendet. För oss är detta en viktigt punkt men det beror lite på om du har din stol synlig eller ej i ditt hus/lägenhet. Många utav dagens gamingstolar kan ofta se ut som racing stolar vilket kan vara rätt charmigt i sig men kanske inte så cleant. Passar färgerna in i resten av rummet? Det är det bara du själv som vet. Ta dig en extra funderare innan du slår till så att stolen faktiskt matchar resten utav rummet.

 

Hoppas denna artikel underlättar vid ert nästa köp av gamingstol. Om ni är intresserad utav att läsa mer så finns det en bra guide på engelska här: https://www.newegg.com/insider/gaming-chairs-buying-guide/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *