Hitta din gaming laptop

För dig som är en seriös gamer men också vill ha flexibilitet här i livet när det kommer till ditt spelande så är en gaming laptop något som du faktiskt borde spana in. Det har sedan länge varit allmänt känt att laptops underpresterar rätt mycket när man jämför med stationära datorer då de inte alls på samma sätt behöver använda sig utav otroligt små komponenter. Idag har vi som tur är kommit extremt långt när det kommer till tekniken. Du kan idag köpa dig en gaming laptop som presterar otroligt bra och du kan helt utan problem spela de senaste spelen med höga grafik inställningar. Detta är helt perfekt om du är en person som ofta är på resande fot eller om du ofta tar med dig datorn till dina polare för att lana. Det blir lite småjobbigt att konka en stor stationär dator med skärm bara för att kunna spela en natt eller två.

Vad är det egentligen man ska tänka på innan man börjar leta efter en gaming laptop?

Grafikkortet

Den förmodligen absolut viktigaste komponenten i en gaming dator är grafikkortet. I väldigt många laptops som finns ute på marknaden så jobbar man med integrerade grafikkort som är allt annat än pålitliga när det kommer till gaming. Du kan knappt spela några spel överhuvudtaget. Därför är det viktigt att du ALLTID kollar upp vad för grafikkort det sitter i datorn och ser till att det inte är ett intern. Vi på IDKA skulle verkligen rekommendera dig att du hittar någon laptop som sitter på ett grafikkort i 1050- eller 1070-serien då detta garanterat kommer att klara av de allra senaste spelen på grymma inställningar.

Även om du inte spelar de allra värsta spelen så tycker vi att man ändå ska lägga på en extra slant för att få någon av dessa modeller då de kommer göra så pass stor skillnad från de lite mer budget korten du kan hitta idag. Det är viktigt att kunna få dom där sista FPS:en när du försöker spöa dina polare i CS eller kanske LOL.

Bildskärm

Det många kanske inte tänker på alltför ofta är bildskärmen på laptopen. Sitter du i ett kolsvart rum så visst, då kanske det inte spelar någon större roll men om du däremot tar med dig datorn på landet eller dylikt så kan det ganska snabbt märkas att du helt enkelt inte ser någonting på skärmen. Knappt någon backlight kan bli riktigt jobbigt när du befinner dig i riktigt ljusa miljöer.

När det kommer till prestanda så se till att skärmen har stöd för Full HD och framförallt en frekvens på minst 120 Hz. Om du har någon som har lägre frekvens så kommer du verkligen bli imponerad på skillnaden du kommer att beskåda. När vi på IDKA bytte ut våra skärmar mot 144 Hz så var det som en helt ny värld öppnades för oss. Du får ett litet övertag över dem som inte har detta vilket är perfekt om du spelar mot dina polare.

 

Pris

Nu till den kanske tråkigaste punkten, nämligen priset. Tyvärr så är det så när man kommer till gaming laptops att det fungerar precis som med allt annat. Du får vad du betalar för. Vi vill verkligen understryka att man inte snålar med sin budget. En bra gaming laptop bör kosta mellan 15-20 tusen för att den ska kunna hänga med ett tag. Köper du en billigare så skjuter du dig själv i foten. Då är det bättre att du väntar någon månad på lön så att du faktiskt har råd.

 

Tips på gaming laptops här: https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingdator

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *